Odchovy, mrtvice a nové bydlení...

07.10.2017 23:24

Zdravím a nabízím shrnutí toho, co se u nás děje. Za poslední dobu toho bylo hodně. 

Většina morčátek z letních odchovů je už v nových (a skvělých!) domovech. Zbývají béžoví samečci z vrhu M a jeden sameček z vrhu J. Na prodej pak máme i některé dospělé samečky, které už nevyužijeme v chovu, a tak je možné morčátka nakombinovat (samečci starší + mladý; všichni mladí momentálně bydlí u některého staršího kamaráda). 

Náš nejstarší morčáček Bédíček na začátku záři prodělal mrtvici. Docela dlouhou dobu jeho stav vypadal beznadějně, ale teď už je nějakou dobu stabilizovaný a je schopný se sám i najíst. Asi už to nikdy nebude takové, jako dřív, ale hlavní je, že se má, a ještě nějakou dobu bude mít, dobře. Jsem vděčná všem lidem, kteří mi s péčí o Bédíčka nějaký způsobem pomohli. Jste skvělí, děkuji, moc si toho vážím. 

Všechna morčátka čeká nové bydlení, na kterém pracujeme už pár měsíců. Práce na něm jde pomalu, ale jistě se blížíme k cíli. Výhodou pomalé práce je, že vše máme důkladně promyšleno, a tak mají morčatárny potenciál být téměř dokonalé. Jejich rozměry jsou 110 x 60 cm. Určitě počítám s článkem, který se bude týkat postupu výroby a bude obsahovat i fotky jednotlivých fází práce na nich.